Jackie Goethals, ook wel bekend als de Belgische dartsfan met die rood-geel-zwarte hoed, heeft een tweejarig contract getekend bij dartsfabrikant Winmau.

Naast supporter van de Belgische darters is Goethals bovendien ook actief op het circuit voor spelers met een handicap (WDDA). ‘The Lion’ deed afgelopen weekend mee aan het WK voor paradarters en eindigde met het Belgische team op de derde plaats in het teamonderdeel.

Goethals deed vroeger aan voetbal, basketbal en karate, maar door een werkongeluk moest hij daarmee stoppen. De Belg besloot de gaan darten en sindsdien groeide zijn liefde voor de dartssport steeds verder.

”Jackie is een grote persoonlijkheid en daarnaast ook een geweldige darter. We zijn trots dat hij nu onderdeel uitmaakt van ons team”, zegt Winmau-directeur Ian Flack. ”Zijn passie en enthousiasme voor de sport belichaamt alles waar ons bedrijf voor staat.”

De Belgische dartsfan was uiteraard vereerd over het contract dat hem werd aangeboden. ”Darts heeft een grote rol in mijn leven gespeeld sinds mijn ongeluk. Ik kreeg mijn leven weer op de rails en ik geniet met volle teugen van deze sport. In de afgelopen twintig jaar heb ik geen WK gemist. Het is een grote eer voor mij dat ik onderdeel mag uitmaken van Team Winmau en met deze steun hoop ik mezelf als speler verder te ontwikkelen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek