Paul Janssen, voorzitter van het dartsdistrict Kennemerland, wil de jeugd op andere plekken in aanraking laten komen met de dartssport dan de kroeg.

De voormalig uitbater van een café in Haarlem was van 1993 tot en met 2009 bestuurder van de regionale bond. In 2016 begon Janssen bij het district Kennemerland aan zijn tweede periode als voorzitter. Een termijn die hij in het teken van de dartende jeugd wil stellen.

”Als je kinderen in contact wil brengen met de dartssport, dan moet je het uit de kroeg halen”, zegt Janssen in gesprek met het Haarlems Dagblad. ”Vandaar dat wij op zoek zijn naar locaties als scholen en sportkantines.”

”Een schoollokaal is de ideale plek. Want wil je goed kunnen darten, dan moet je goed kunnen rekenen. Je krijgt dus rekenles terwijl je pijltjes gooit. Helaas heeft het onderwijzend personeel geen tijd om met onze initiatieven aan de gang te gaan.”

Janssen en consorten zijn dus op zoek naar kantines en/of speeltuingebouwen. ”Maar daar hangen weer prijskaartjes aan. Geld hebben we niet. Wij leveren het materiaal en ervaren darters om de jeugd wegwijs te maken.”

We geven niet op, want we hebben in Kennemerland momenteel een zeer strijdbaar bestuur. In Uitgeest zijn wel al met jeugddarten gestart.”

Author: Pieter Verbeek