Het akkefietje tussen Vincent van der Voort en Kirk Bevins op de World Matchplay is alweer bijgelegd. De Nederlander nam het de scheidsrechter kwalijk dat die een onderhandse worp van hem had afgekeurd.

Echter dacht Van der Voort dat zijn worp was afgekeurd omdat de Noord-Hollander op de oche zou hebben gestaan. Dat was echter niet het geval. Later bood de Dutch Destroyer hier zijn excuses voor aan.

“Het staat in de regels dat je elke dart bovenhands moet gooien, daarom heb ik de worp van Van der Voort terecht afgekeurd. Eerder dit toernooi heb ik zo ook al een worp van Dimitri Van den Bergh afgekeurd, aldus Bevins bij RTL 7.

Van der Voort verliet na afloop van zijn verloren kwartfinale op de World Matchplay tegen Glen Durrant woedend het podium, verwijten roepend naar Bevins. “Ik heb niet gehoord wat Vincent riep, meteen na de wedstrijd is het immers bijzonder luidruchtig door de muziek. Ik zag hem wel wijzen en dat hij niet blij was, dat snap ik ook. Het gaat immers om veel druk en geld. Hij moest even zijn frustratie kwijt op iemand en dat was ik.”

Voor Bevins is het incident nu echter gesloten. “Vincent stuurde via Twitter zijn excuses en die aanvaard ik uiteraard. Ik vind het een mooi gebaar van hem.”

Klik hier voor de voorbeschouwing over de finale om de Phil Taylor Trophy tussen Dimitri van den Bergh en Gary Anderson op de World Matchplay.

Tags: ,

Author: Bram Coenen