Afgelopen zaterdag stond speelronde acht van de SuperLeague op het programma met zo voor de kerst een aantal mooie wedstrijden!

Hoofdklasse
Bosgenoegen heeft de koppositie weer heroverd in de hoofdklasse. In een direct duel om de eerste plaats versloegen zij Twenty Six op Urk met 6-4. Precies zoals een topper hoort te zijn, hielden de teams elkaar goed in evenwicht. Bij een 5-4 stand mochten Martijn Kleermaker en Geert Nentjes uitmaken of het gelijk werd of dat Bosgenoegen er met de volle winst vandoor zou gaan. Martijn was met 4-1 de sterkste en sleepte de winst binnen voor Bosgenoegen.

Oranje Bar klom naar de tweede plaats dankzij een 6-4 overwinning in Zeeland op Racketcentrum Terneuzen. De Fanatics won thuis met 6-4 van de Zwaantjes ondanks een 167 finish van Gino Vos namens het uitteam. Ruime overwinningen waren er voor Winsum (9-1 tegen Xtreme) en DKE RW Repair (10-0 ten koste van Café Kafé).

Overgangsklasse A
De concurrentie is naar de koploper toegekropen na speelronde 8. Koploper Kremer verloor namelijk met 6-4 thuis van The Legend. Jitse van der Wal wist in de beslissende solo te winnen van Christian Kist. Bennie Gerrits gooide namens Kremer nog wel een prachtige 170 finish. Nummer twee de Dissel won met 6-4 van de Moriaan ondanks een 4-2 achterstand.

Arjan Konterman wist in de solo te winnen van Marco Zandbergen. Status Bar won met 7-3 van Toornsmit en met dezelfde cijfers won de Schout van Café op de Hoek. Tenslotte kon de Planeet het niet bolwerken tegen de Makkers van Wilma. Het werd 7-3 voor de Makkers.

Overgangsklasse B
Dankzij een 7-3 zege op de koploper Hemeco staat Red Alert nu in punten gelijk. Dart Team Venlo staat daar één punt achter na een 7-3 overwinning op Nouveau. Oranjestad haalde uit tegen FF naar Steef: 10-0. ’t Pleintje won met 6-4 bij de Dorpsherberg en de laatste wedstrijd uit deze klasse eindigde in een 8-2 overwinning voor Vrijbuiter ten koste van ’t Haspeltje.

Overgangsklasse C
8-eraf Amsterdam heeft niet lang kunnen genieten van het leiderspositie. Na een spannende wedstrijd gingen ze onderuit bij Merwehof met 6-4. Jan Huiskes was de gevierde man na een solowinst op Wouter Rietveld. Dartshop Leiden staat nu weer bovenaan na een 8-2 zege op Sonny’s Darts. De Schot won knap met 7-3 bij Prima Darts en ook Agnes & Schier wist een uitwedstrijd te winnen (2-8 tegen de Flora Bar). Tenslotte won Café de Wyck bij DV Double Bull.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek