Andy Boulton zorgde zaterdag voor een verrassing door Daryl Gurney uit te schakelen. De Engelsman boekte een 6-3 overwinning op de onlangs gekroonde World Grand Prix-kampioen.

‘X-Factor’ speelde de wedstrijd van zijn leven tegen de Noord-Ier. Boulton racete naar een 3-0 voorsprong met een gemiddelde van rond de 105. Gurney kwam iets terug tot 4-2, waarna Boulton met een 14-darter op 5-2 wist te komen. Uiteindelijk won de 44-jarige Boulton met 6-3 dankzij een gemiddelde van ruim 103.

”Dat was mijn beste prestatie ooit op het podium”, zei Boulton na afloop van het duel. ”Daryl is een uitstekende speler en was vol zelfvertrouwen na zijn overwinning op de World Grand Prix, dus ik ben trots op mezelf.”

”Ik heb nooit echt mijn beste spel laten zien op de European Tour en als je dat niet doet, word je naar huis gestuurd. Hopelijk kan ik dit herhalen op zondag.”

 

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek