Vrijdag wordt het startsein gegeven aan het World Series-drieluik in Down Under. Er wordt gestart met de Brisbane Darts Masters in Australië, waarna in de komende weken Melbourne en Nieuw-Zeeland wordt bezocht.

De tweede editie van de Brisbane Darts Masters wordt geopend door een Nederlander. Raymond van Barneveld is voor de laatste keer als professioneel darter afgereisd naar Oceanië om daar World Series-toernooien te spelen. De vijfvoudig wereldkampioen mag meteen aan de bak, want Van Barneveld treft Haupai Puha. De Nieuw-Zeelander bereikte eerder dit jaar samen met Cody Harris de kwartfinale tijdens de World Cup of Darts.

Michael van Gerwen betreedt vroeg in de middag het podium voor zijn partij tegen Ben Robb. Later op de dag staan er nog twee interessante duels op het programma. Peter Wright treft Kyle Anderson, die twee jaar geleden verrassend de Auckland Darts Masters wist te winnen. De openingsdag van dit toernooi wordt afgesloten met de kraker tussen Gary Anderson en Corey Cadby.

Tussendoor komt titelverdediger Rob Cross in actie tegen voormalig WK-deelnemer James Bailey. Simon Whitlock treft zijn oud-trainingspartner Brendon McCausland. Daryl Gurney legt aan tegen Koha Kokiri, terwijl James Wade de degens kruist met Damon Heta.

Klik hier voor meer informatie over de Brisbane Darts Masters, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Brisbane Darts Masters 2019

Vrijdag 9 augustus
Eerste ronde

11:10 Raymond van Barneveld v Haupai Puha
11:45 Daryl Gurney v Koha Kokiri
12:15 James Wade v Damon Heta
12:45 Simon Whitlock v Brendon McCausland
13:15 Rob Cross v James Bailey
13:45 Michael van Gerwen v Ben Robb
14:15 Gary Anderson v Corey Cadby
14:45 Peter Wright v Kyle Anderson

Raymond van Barneveld maakt zijn laatste opwachting op de Brisbane Darts Masters

Foto: Photosport NZ/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek