De BDO World Trophy puilt niet uit van de volle zalen, reden genoeg voor vijfvoudig wereldkampioen Eric Bristow om daar op in te haken.

In een tweet drijft ‘The Crafty Cockney’ de spot met de slecht gevulde zalen in Wales. ”Groot nieuws, de PDC laat de nummers één en twee van de BDO-ranglijst de finale van het PDC-wereldkampioenschap schrijven op het podium zodat ze zien hoe groot het publiek daar is.”, sneerde Bristow naar de BDO.

Naar verluidt trok de openingsdag (vrijdag red.) slechts tachtig bezoekers. De drie daaropvolgende dagen werden door 150 fans bezocht. De matige opkomst heeft ongetwijfeld te maken met de late start van de verkoop. De kaartverkoop ging slechts vijf weken voor aanvang van het evenement van start. De TV-deal met de zender Front Runner TV werd pas vorige week afgerond.

Het is niet de eerste keer dat Bristow van zich laat horen op Twitter. Eind 2016 werd de 60-jarige Engelsman zelfs ontslagen door zijn werkgever Sky Sports vanwege opmerkingen op het sociale medium. Bristow had tweets geplaatst over kindermisbruik in het Engelse voetbal.

”Als mijn trainer mij had aangeraakt als kind, had ik hem opgezocht wanneer ik ouder was. Als je ze niet opzoekt wanneer je ouder bent, kan je jezelf niet meer in de spiegel aankijken. Ik ben blij dat ik darter ben, dat zijn echte mannen. Darters zijn hard, voetballers zijn mietjes”, zette Bristow destijds op zijn Twitter.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek