Keegan Brown maakt zondagavond zijn derde opwachting op de PDC Home Tour. The Needle heeft een klein gaatje in zijn volle werkschema hiervoor kunnen vinden.

In tijden van de coronacrisis doet de voormalig jeugdwereldkampioen belangrijk werk. Brown werkt als laborant bij de NHS, de Engelse gezondheidszorg. ”Mijn werk omvat stalen verzamelen en onderzoeken, resultaten ingeven en medische problemen opsporen”, zo omschreef hij tegenover de Britse BBC.

Om te helpen tegen de bestrijding van het coronavirus heeft Brown zichzelf aangemeld om dubbele diensten te draaien. ”Normaal werk ik drie dagen per week, nu ben ik minimaal vijf dagen in de week aan het werk. Soms met nachtdiensten, want de operatie is overgeschakeld naar een 24-uurs service”, vertelt de Engelse darter in een interview met Darts News.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Bij zijn werkzaamheden voelt Brown zich gesteund door de Britse bevolking, dat elke donderdagavond een klapactie houdt voor alle zorgmedewerkers. ”Wanneer je dat geluid hoort. Het slaan op pannen en het vuurwerk, dan geeft dat het gevoel dat het de moeite waard is om in deze moeilijke omstandigheden naar werk te gaan.

En niet alleen binnen de zorg. Ook daarbuiten zijn er genoeg helden die elke dag hun eigen veiligheid op het spel zetten om het land draaiende te houden. Ik kwam vorige week net thuis van een dienst (toen er een klapactie aan de gang was, red.) en het heeft me echt geraakt, mijn buren waren geweldig.”

PDC Home Tour

Mocht er zondagavond geen noodoproep komen, dan maakt The Needle opnieuw een opwachting op de PDC Home Tour. Zijn eerste deelname werd verstoord door internetproblemen, waardoor hij zich halverwege de avond moest terugtrekken.

Brown kreeg een nieuwe kans van de PDC en werd toen tweede in zijn poule achter een ontketende Jose de Sousa. Door die tweede plek krijgt de 27-jarige darter nog een kans in een poule met een aantal runner-ups.

De Engelsman is blij met de kans om in deze periode nog competitief darts te kunnen beoefenen. ”Veel sporten zouden graag in deze positie willen zitten, vanwege regels rondom het houden van voldoende afstand. Niet iedereen is in staat om online te kunnen presteren.”

”Het voelde de vorige keer best onwerkelijk om thuis een online potje te spelen tegen spelers in Schotland (Robert Thornton), Spanje (waar Jose de Sousa woonachtig is) en Hull (Reece Robinson). Een compleet nieuwe ervaring, maar wel leuk omdat we op die manier weer kunnen darten.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek