Stephen Bunting hoopt dat hij zijn goede resultaat op de European Darts Matchplay als springplank kan gebruiken voor een succesvolle tweede seizoenshelft.

De voormalig Lakeside-kampioen is gedaald naar de 21ste positie op de wereldranglijst. Door zijn mindere periode overwoog Bunting om te stoppen met zijn dartscarrière.

Op de European Darts Matchplay zagen we weer een glimp van de oude vorm van ‘The Bullet’. De Engelsman won van Kenny Neyens, Jelle Klaasen en Kyle Anderson. In het duel tegen de Australiër gooide Bunting zeven maximale scores, een gemiddelde van 103 en miste hij dubbel 12 voor een negendarter. In de kwartfinale moest hij zijn meerdere erkennen in Cristo Reyes.

Na zijn overwinning op Anderson barste Bunting in tranen uit toen het publiek zijn naam scandeerde. ”Het voelt alsof ik het toernooi heb gewonnen”, vertelde Bunting tegen mastercaller Elmar Paulke.

”Het is fantastisch om in Duitsland te zijn, het is mijn favoriete locatie om te darten. De fans zijn altijd geweldig en het is goed dat ik weer in vorm begin te komen. Ik ben blij dat iedereen genoten heeft.”

”Achter de schermen heb ik hard gewerkt om mijn vorm te verbeteren. Een paar maanden geleden had ik bijna besloten om te stoppen met darten. Ik heb mijn leven echter omgedraaid en ik voel me goed. Ik heb een fantastisch management en familie achter me om mij te steunen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek