Stephen Bunting haalde de laatste zestien op de World Grand Prix na een 2-0 zege op Jonny Clayton. The Bullet profiteerde optimaal van de vele gemiste dubbels van zijn opponent.

Bunting, een oud-halvefinalist in Dublin, pakte gemakkelijk de eerste set. Clayton leek vervolgens op weg naar setwinst in de tweede set, maar verspeelde vier setpijlen. Via dubbel 18 ging daarna de tweede set ook naar de voormalig Lakeside-kampioen.

”Ik was niet op mijn best, maar het was voldoende om door te gaan”, realiseerde Bunting zich na afloop. ”Het ingooien ging goed en daardoor ging ik met een lekker gevoel de wedstrijd in. Hier kan ik wel mee verder.”

”Jonny had veel moeite met het raken van zijn dubbels”, erkende de darter uit St. Helens. ”Hij bood mij kansen en die wist ik te benutten. Ik heb hier eerder succes geboekt met het behalen van een halve finale en ik vind dit format wel leuk. Als ik mijn dubbels weet te raken en naar mijn mogelijkheden scoor, dan maak ik een goede kans.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek