Het Pro Tour-weekend in Milton Keynes heeft tot weinig veranderingen op de PDC Pro Tour Order of Merit geleid. Stephen Bunting deed tijdens Players Championship 11 en 12 de beste zaken, ‘The Bullet’ steeg naar plek zeventien op de ranglijst.

Bunting passeerde Kim Huybrechts op de Pro Tour-ranking, die nu achttiende staat. De top-16 van de huidige Pro Tour Order of Merit is automatisch geplaatst voor Euro Tour 9. Doordat Gary Anderson heeft aangegeven geen Euro Tour-toernooien te spelen, schuift Bunting door naar de zestiende plaats.

De top-16 van de Pro Tour-ranglijst is automatisch gekwalificeerd voor de Euro Tour-toernooien. De top-32 van deze ranking heeft een beschermde status op de Players Championship-evenementen. Zij kunnen geen geplaatste spelers treffen in de eerste twee rondes van de vloertoernooien.

Michael van Gerwen staat soeverein bovenaan met 300,500 pond. Naaste belagers Peter Wright (130,250), Michael Smith (112,750) en Rob Cross (101,000) volgen op gepaste afstand.

Jermaine Wattimena is de tweede Nederlander op plek 25. Vincent van der Voort (27), Jelle Klaasen (31) en Jeffrey de Zwaan (32) zitten daar vlak achter. Zij moeten kwalificatietoernooien spelen om plaatsing af te dwingen voor de komende drie Euro Tour-evenementen. Woensdag 30 mei staan de eerste twee Europese Qualifiers op het programma.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek