Jose de Sousa heeft zaterdagmiddag gezorgd voor de eerste uitschakeling van een geplaatste speler op de Danish Darts Open. De Portugees versloeg Darren Webster.

De Sousa kwam al snel op een 5-1 voorsprong, maar had vervolgens moeite om het karwei af te maken. Door vijf gemiste matchdarts kwam Webster terug tot 5-5. De Portugese darter maakte het daarna wel af met een 14-darter.

Stephen Bunting was met 6-4 te sterk voor Euro Tour-debutant Cody Harris. ‘The Bullet’ brak de Nieuw-Zeelander in de zevende leg met een 12-darter en verdubbelde zijn voorsprong met een 101 finish voor 5-3. Met een 52 check-out in de tiende leg pakte Bunting de winst.

Jermaine Wattimena is de enige overgebleven Nederlander op de Danish Darts Open. De Gelderlander speelt zaterdagavond in de tweede ronde tegen Michael Smith. Vincent van der Voort werd vrijdagavond uitgeschakeld door Kirk Shepherd.

Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema Danish Darts Open 2019

Zaterdag 15 juni
Tweede ronde
Middagsessie

Stephen Bunting (88.87) 6-4 (92.63) Cody Harris
Darren Webster (93.78) 5-6 (93.61) Jose de Sousa
Jonny Clayton v Per Laursen
Dave Chisnall v Krzysztof Ratajski
Simon Whitlock v Nathan Aspinall
Joe Cullen v Kevin Burness
Daryl Gurney v Ryan Joyce
Ricky Evans v Chris Dobey

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek