Richie Burnett denkt dat de donkere dagen van zijn carrière erop zitten en hoopt terug te keren bij de wereldtop van het darten na een turbulente periode buiten het circuit.

De Welshman kende zijn hoogtepunt in 1995, toen hij de BDO-wereldtitel won ten koste van Raymond van Barneveld. Later stapte Burnett over naar de PDC, waar hij in 2001 de World Matchplay-finale haalde.

In 2015 kwam de voormalig wereldkampioen negatief in het nieuws door een positieve dopingtest. Burnett werd uit het WK-deelnemersveld geschrapt en vervolgens voor anderhalf jaar geschorst.

Na zijn terugkeer werd ‘The Prince of Wales’ veelal geplaagd door blessures. Hierdoor heeft hij op de PDC Challenge Tour nog geen goede resultaten kunnen behalen.

”Ik heb geen idee hoe ik het allemaal vol heb gehouden. Het was een ontzettend lastige periode”, vertelt Burnett in een interview met Live Darts. ”Na mijn schorsing kreeg ik knieproblemen, oogproblemen en een tenniselleboog.”

”Dat zijn lastige omstandigheden, maar ik ben een vechter. Toen ik jong was, kampte ik met depressie. Soms ga ik niet altijd op de juiste manier met dingen om. Daardoor ben ik soms een ongeleid projectiel, maar ik ben geen slecht persoon. Ik heb een fout gemaakt en daarvan geleerd.”

Onlangs maakte Burnett zijn opwachting tijdens het Champion of Champions-toernooi in Cardiff, waar hij de kwartfinales haalde. Dat resultaat smaakte naar meer voor de Welshe darter.

”Ik denk dat ik nog acht jaar in mij heb. Vanaf mijn zestigste ga ik het iets rustiger aandoen. De standaard is tegenwoordig ontzettend hoog, het wordt elk jaar beter. Niemand gaat de sport meer domineren zoals Phil Taylor het heeft gedaan.”

Tags:

Author: Admin