In Health Center Hoenderdaal in Driebergen vond zondag de eerste NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 plaats. Vele darters waren aanwezig om een gooi te doen naar de eerste NDB Rankingtitels.

In totaal waren er 633 deelnemers verdeeld over 194 heren A, 190 heren B, 91 dames, 81 junioren, 23 aspiranten, 20 meisjes, 25 paradarters en 9 specials. Aileen de Graaf (Dames), Michael Busscher (Heren A), Lorenzo Pronk (Heren B), Michel van Velzen (Paradarts) en Menno Lamers (Specials) wisten de titels op hun naam te schrijven en staan daarmee automatisch bovenaan op de verschillende NDB Rankings.

Bij de jeugd ging de winst naar Lerena Rietbergen bij de meisjes, Jurjen van der Velde bij de junioren en Pim van Bijnen bij de aspiranten. Klik hier voor een verslag van de jeugd.

Aileen de Graaf was in de finale duidelijk het sterkste. Ondanks dat ze eerste leg verloor versloeg ze Sharon Prins met 5-1. De eerste NDB Rankingtitel bij de heren A is gegaan naar Michael Busscher. Hij was in een spannende finale met 2-1 in sets te sterk voor Martijn Kleermaker. De eerste set in de eindstrijd ging met 3-2 naar Busscher waarna Kleermaker met 3-1 de tweede set naar zich toe trok.

In de beslissende laatste set kwam het aan op een laatste leg waarin Busscher het sterkste bleek. Bij de heren B was Lorenzo Pronk de eerste winnaar van dit seizoen. Hij versloeg Mike Everts met 4-1.

Kies 8 teams en speel mee in het Champions League voetbalspel 2018/2019. Maak kans op een 1e prijs van 350 euro!

Alle uitslagen:

Heren A
Heren B
Dames
Meisjes
Meisjes verliezersronde
Aspiranten
Aspiranten verliezersronde
Junioren
Junioren verliezersronde
Paradarters
Paradarters verliezersronde

Tags:

Author: Pieter Verbeek