Corey Cadby blijft de zeges maar aaneen rijgen op de World Series of Darts. Ditmaal moest Raymond van Barneveld buigen voor het Australische talent.

Zonder goed te spelen had ‘Barney’ tot 4-4 het initiatief in de partij. Beide spelers hadden moeite met het vinden van de triples, maar wisten ook niet te profiteren van elkaars misstappen.

Dat lukte Cadby als eerste in de negende leg. Van Barneveld wist zijn eigen leg niet in vijftien pijlen te houden en zag dat ‘The King’ met een 13-darter de break pakte. In leg tien lukte het de Hagenaar niet om terug te breken, mede door een prima leg van de jeugdwereldkampioen. Cadby gooide driemaal een 140-score op rij en maakte het vervolgens af met een 81 finish.

In de kwartfinale van de Melbourne Darts Masters staat de Australiër tegenover Phil Taylor. ‘The Power’ had het zes legs lastig met zijn tegenstander Cody Harris, maar liep daarna met twee 14-darters weg bij zijn Nieuw-Zeelandse opponent. Taylor tekende daarna met een 56 finish aan voor een 6-3 overwinning.

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek