Corey Cadby is in april weer terug op het dartscircuit. De jonge Australiër heeft meteen hoge verwachtingen van zichzelf.

Na een jaar afwezigheid heeft Cadby eindelijk zijn papierwerk in orde, waardoor hem een driejarig visum is verschaft. Hij heeft verloren tijd goed te maken, zo vindt de voormalig jeugdwereldkampioen zelf.

”Het is geweldig om weer terug te zijn. Het heeft lang geduurd, maar ik ben er eindelijk”, zegt ‘The King’ in een interview met Live Darts. ”De afgelopen maanden waren een nachtmerrie. Ik keek naar toernooien waar ik zelf had moeten staan en zag wedstrijden waarin het niveau niet heel erg hoog was.”

”Daarnaast wil ik niet of ik mijn carrière kon voortzetten, dat vond ik het meest beangstigend. Ik bleef hoop houden, hopen dat het goed kwam en gelukkig is dat gelukt.”

Grote verwachtingen

In zijn eerste maanden als Tour Card-houder liet Cadby meteen een grote indruk achter. Hij haalde in zijn eerste maand twee Pro Tour-finales, waarvan de Australiër er één wist te winnen. Er komen nog veel meer mooie prestaties aan, zo waarschuwt de 24-jarige darter.

”Ik ga verder met waar ik mee bezig was. Binnen drie weken ga ik een toernooi winnen of een negendarter gooien. Ik ga mij ook plaatsen voor de World Matchplay, anders ben ik erg teleurgesteld in mezelf. Het maakt mij niet uit wat ik nodig heb, maar ik zal daar zijn. Ik ben ook al een keer in Alexandra Palace geweest voor het WK en daar wil ik ook ieder jaar bij zijn.”

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek