Corey Cadby staat na zes Pro Tour-toernooien al in de top-50 van de Pro Tour Order of Merit. De Australiër wist de afgelopen weken twee finales te halen, waarvan hij er één wist te winnen.

De voormalig jeugdwereldkampioen stond zondag in de finale van Players Championship 1, waarin hij verloor van Michael van Gerwen. Tijdens de UK Open Qualifiers won Cadby wel een toernooi. ‘King Cadby’ was de beste op UK Open Qualifier 5 na een zege op Rob Cross in de finale.

De 22-jarige Tasmaniër staat inmiddels op de vijftigste plaats van de Pro Tour Order of Merit. Cadby heeft binnen één maand dus meer prijzengeld verdiend dan spelers als Kevin Painter, Raymond van Barneveld, Brendan Dolan, Jamie Caven en Max Hopp in de afgelopen twaalf maanden.

Van Gerwen verstevigde zijn koppositie door 20,000 pond bijeen te gooien afgelopen weekend. De tweevoudig wereldkampioen heeft nu een voorsprong van 45,000 pond op nummer twee Peter Wright. Rob Cross, Michael Smith en Daryl Gurney maken de top-5 compleet.

De top-16 van de Pro Tour-ranglijst is automatisch gekwalificeerd voor de Euro Tour-toernooien. De top-32 van deze ranking heeft een beschermde status op de Players Championship-evenementen. Zij kunnen geen geplaatste spelers treffen in de eerste twee rondes van de vloertoernooien.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek