Krzysztof Ratajski en Corey Cadby zijn dankzij hun eindzeges op de UK Open Qualifiers flink gestegen op de wereldranglijst. De Pool en de Australiër staan nu op de 74ste en 75ste plek.

Ratajski wist ondanks goede resultaten vorig seizoen niet de top-64 van de wereldranglijst te bereiken. ‘The Polish Eagle’ moest zodoende weer op nul beginnen. Door twee kwartfinales te halen in Wigan en een toernooi te winnen, wist de Oost-Europeaan al tienduizend pond bijeen te sprokkelen.

Jeffrey de Zwaan moest ook opnieuw beginnen en maakte ook een flinke sprong op de PDC-ranking. De Zuid-Hollander verdiende zevenduizend pond en staat nu op de 84ste plaats.

De top van de wereldranglijst is onveranderd gebleven. Michael van Gerwen heeft nog steeds een ruime voorsprong op naaste belagers Peter Wright, Rob Cross en Gary Anderson.

Raymond van Barneveld is op plek elf de tweede beste Nederlander. Benito van de Pas (14) en Jelle Klaasen (17) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. Vincent van der Voort (33), Christian Kist (37), Jermaine Wattimena (39), Jan Dekker (44), Ron Meulenkamp (52) en Jeffrey de Graaf (54) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

Kim Huybrechts is op plek vijftien nog altijd de beste Belg. Dimitri van den Bergh staat nu 38ste, gevolgd door Ronny Huybrechts op plaats 41.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek