Corey Cadby is van plan om volgende week maandag mee te doen aan het laatste kwalificatietoernooi voor het WK Darts. Tijdens de PDPA Qualifier op maandag 25 november worden de laatste WK-startplekken voor PDC-spelers verdeeld.

Cadby heeft zich nog niet geplaatst voor het WK Darts. Na visumproblemen mocht de voormalig jeugdwereldkampioen in april dit jaar eindelijk het Verenigd Koninkrijk weer in. Lang duurde zijn rentree niet, in juli keerde hij weer terug naar zijn vaderland om vervolgens niet meer terug te keren.

Volgens het Australische talent is dat te wijten aan persoonlijke problemen. ”Na een echtscheiding heb ik last gekregen van depressie. Maar ik keer terug naar het Verenigd Koninkrijk om het WK-kwalificatietoernooi te spelen.”

Cadby kampt echter wel met financiële problemen en zoekt steun om de kosten te betalen. ”De afgelopen maanden heb ik geen inkomen gehad en door de scheiding heb ik het financieel zwaar.”

Als oplossing heeft de voormalig UK Open-finalist besloten twee unieke items te veilen. Cadby hoopt geld op te halen met het wedstrijdbord dat werd gebruikt toen hij van Phil Taylor won tijdens de Perth Darts Masters in 2016. Ook de pijlen die Taylor destijds gebruikte zitten erbij.

Tags:

Author: Pieter Verbeek