Corey Cadby won op de eerste dag van de Q-School zijn Tour Card en plaatste zich kinderlijk eenvoudig voor de UK Open.

Op de ‘FA Cup of Darts’ liet de Australiër er ook geen gras over groeien. Na zeges op onder meer Martin Schindler, Chris Dobey en Gerwyn Price haalde Cadby de eindstrijd in Minehead.

De voormalig jeugdwereldkampioen stond tegenover Gary Anderson in de finale en kwam zelfs 4-1 voor. ‘King Cadby’ kon zijn niveau echter niet vasthouden, terwijl de Schot beter in de wedstrijd wist te komen. ‘The Flying Scotsman’ pakte uiteindelijk de zege met 11-7.

”Dit jaar begint geweldig voor mij”, vertelde de Tasmaniër tegenover ITV. ”Ik kijk uit naar de rest van het seizoen. Ik ben nog jong en heb nog veel te leren, een finaleplek stemt mij tevreden. Het eindresultaat bevalt mij minder, ik ben niet blij met tweede plaatsen.”

”Ik heb alles gegeven, maar op belangrijke momenten moet je dubbels raken. Ik kan mezelf geen missers veroorloven. Gary profiteerde daarvan en wist het duel te winnen.”

De Australiër keert nu terug naar zijn geboorteland om in huwelijk te treden met zijn verloofde Breana. ‘King Cadby’ moet daardoor enkele Pro Tour-toernooien aan zich voorbij laten gaan. Begin april keert hij weer terug op de Players Championship-toernooien in Barnsley.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek