Michael van Gerwen krijgt er binnenkort weer een geduchte concurrent bij. Corey Cadby maakt komende maand zijn rentree op het dartscircuit, nadat hij door visumproblemen een jaar lang niet op de PDC Tour kon spelen.

Zijn sponsor Target meldt op Twitter dat Cadby in april terugkeert, aangezien zijn visumaanvraag is goedgekeurd. De Australiër ging vorig jaar maart terug naar zijn thuisland voor zijn huwelijk, maar keerde vervolgens niet meer terug naar het Verenigd Koninkrijk.

Visumproblemen zorgden ervoor dat de voormalig jeugdwereldkampioen na het bereiken van de UK Open-finale niet meer in actie kon komen op het Pro Tour-circuit. Het management van Cadby beloofde dat hun pupil eind 2018 weer terug zou zijn, maar de langverwachte terugkeer bleef uit.

Volgens de PDC kon het Australische talent vervolgens niet meedoen aan het jeugd-WK en de World Series of Darts Finals vanwege een gebroken arm. Die berichtgeving werd in de wandelgangen in twijfel getrokken omdat uit beelden bleek dat Cadby wel lokale toernooien afwerkte.

Nadat de Tasmaniër zich ook afmeldde voor de Grand Slam of Darts en het WK in Londen, namen de aanhoudende geruchten over visumproblemen toe. Die geruchten zijn nu bevestigd door het nieuws dat de visumaanvraag van Cadby ditmaal wel geaccepteerd is.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek