Corey Cadby heeft de halve finales van de UK Open 2018 bereikt. De Tasmaniër versloeg rivaal Gerwyn Price met 10-6.

Het duel ging in de eerste mini-sessie met de darts mee. Price liet via tweemaal tops nog een mooie 100-finish noteren, maar het was Cadby die met een voorsprong de pauze inging: 3-2.

Met een 113-finish trok Price de stand weer gelijk. Vervolgens moest hij echter toestaan hoe ‘The King’ drie legs op rij pakte voor een break en de 6-3 voorsprong. De schade werd voor de tweede pauze nog enigszins gerepareerd door de finalist van vorig jaar met een 72-finish: 6-4.

De Welshman maakte er ook meteen 6-5 van door een break te plaatsen, maar zijn vreugde bleek van korte duur toen Cadby drie legs op rij pakte en binnen ineens met 9-5 voor stond. Twee legs later was het afgelopen: Cadby gooide dubbel twee en won daarmee de partij.

De Tasmaniër liet een gemiddelde noteren van 99,32 en gooide vijf 180’ers. Hiermee zette hij zijn goede jaar voort, na eerder dit jaar al een Pro Tour-evenement te hebben gewonnen.

Eerder op de middag wisten David Pallett en Robert Owen de laatste vier van de ‘FA Cup of Darts’ te bereiken. De laatste kwartfinale gaat tussen Rob Cross en Gary Anderson.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de UK Open 2018.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer