Corey Cadby gaat vrijdag eindelijk zijn rentree maken op het PDC-circuit. De talentvolle Australiër speelde in maart op de UK Open voor het laatst een PDC-toernooi.

‘King Cadby’ maakte een stormachtig debuut op het Pro Tour-circuit begin dit jaar. De voormalig jeugdwereldkampioen won in januari zijn PDC Tour Card en zegevierde een maand later al voor het eerst op een vloertoernooi.

Na de verloren UK Open-finale keerde Cadby terug naar Australië om te trouwen met zijn vriendin Breana. Door problemen met het verkrijgen van zijn werkvergunning in Engeland, was hij echter genoodzaakt om langer in zijn thuisland te blijven.

Cadby moest zich zelfs afmelden voor deelname aan de Auckland Darts Masters. Inmiddels liet hij via een statement weten dat hij nog steeds wacht op een Britse werkvergunning. In Melbourne is Cadby uiteraard wel weer van de partij en hij kijkt enorm uit naar zijn terugkeer op het podium.

”Ik kan niet wachten voordat het toernooi begint. Het voelt alsof ik verloren tijd moet goedmaken. Ik heb in een kort tijdbestek getoond dat ik met de beste spelers kan meedraaien en wil dat vaker laten zien.”

”Het was niet makkelijk om in Australië te blijven, vooral omdat je niet weet waar je aan toe bent. Zodra het papierwerk is ingeleverd, krijg je niks meer te horen. Gelukkig had ik wel mijn fantastische familie om mij heen. Ik ben nu getrouwd met mijn prachtige vrouw, dat moment ga ik nooit vergeten.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek