Corey Cadby heeft zich afgemeld voor deelname aan het Jeugd-WK bij de PDC. De voormalig jeugdwereldkampioen wordt vervangen door zijn landgenoot Ryan Lynch.

Cadby heeft sinds maart geen toernooien buiten Australië gespeeld. Het Australische talent heeft nog een visum ontvangen om toernooien buiten zijn land te gooien.

Nieuwe opzet

Om de jeugd meer ervaring op te laten doen, is gekozen voor een nieuwe opzet. De top-72 van de Development Tour Order of Merit is automatisch geplaatst voor het Jeugd-WK. Dit is inclusief spelers die maximaal 23 jaar zijn en al in de top-32 van de reguliere wereldranglijst staan. Deze spelers mogen echter niet meedoen aan de Development Tour-toernooien.

Deze 72 spelers worden vergezeld door 24 internationale qualifiers. De 96 spelers worden in 32 groepen van drie spelers verdeeld. De winnaar van elke groep plaatst zich voor de knock-outfase.

Op maandag 5 november wordt in Wigan gestreden om de twee finaleplekken op het PDC Jeugdwereldkampioenschap. De eindstrijd van het World Youth Championship wordt traditioneel tijdens de Players Championship Finals in Minehead gespeeld.

International Qualifiers

Sean Coohill (Verenigde Staten)
Logan Crooks (Canada)
Dawson Murschell (North American Darts Championship)
Xiaochen Zong (China)
Paolo Nebrida (Azië)
Steve Fitzpatrick (Australië)
Ryan Lynch (Australië)
Tahuna Irwin (Nieuw-Zeeland)
Nicolai Rasmussen (Nordic & Baltic)
Hampus Norrstrom (Nordic & Baltic)
Sven Hesse (Duitsland)
Lukas Wenig (Duitsland)
Jarvis Bautista (Gibraltar)
Jack Faragher (Ierland/Noord-Ierland)
Keane Barry (Ierland/Noord-Ierland)
Maxim Aldoshin (Rusland)

Tags:

Author: Pieter Verbeek