Australië is uitgeschakeld bij de World Cup of Darts. Kyle Anderson en Simon Whitlock werden gezien als één van de outsiders voor de titel, maar kunnen nu dus inpakken. Canada bleek met 0-2 te sterk.

Whitlock mocht de avondsessie aftrappen. Hij nam het op tegen Dawson Murschell, de nummer honderd van de wereld. Gemiddeld gezien ontliepen de twee elkaar niet zo gek veel en dat was ook terug te zien in de scores. Murschell trok met wat geluk aan het langste eind en pakte zo de 0-1 voorsprong voor Canada.

Daarna was het de beurt aan Anderson en Jim Long. De Canadees verving zijn landgenoot John Part. Met name Anderson viel tegen op de dubbels. Lange tijd leek hij dat scorend op te kunnen vangen, maar in de zevende en beslissende leg ging het mis en pakte Long zijn kansen wel.

Canada is door de overwinning door naar de kwartfinale. Daar treffen ze Nederland of Polen. Die achtste finale wordt later vanavond gespeeld.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. In het toernooicenter is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format en TV-uitzendschema. 

Speelschema World Cup of Darts 2019

Zaterdag 8 juni (avondsessie)
Tweede ronde

Australië 0-2 Canada
Single 1: Simon Whitlock (86.86) 3-4 (88.61) Dawson Murschell
Single 2: Kyle Anderson (81.69) 3-4 (84.93) Jim Long

20:10 Oostenrijk v Verenigde Staten
21:10 Engeland v Ierland
22:10 Nederland v Polen

Tags:

Author: Joris Verwijst