Een over-mijn-lijk-mentaliteit moet ervoor zorgen dat Jamie Caven na dit seizoen zijn Tour Card behoudt.

De 42-jarige Caven behoort tot een groep bekende namen waarvan hun Tour Card in gevaar is. De komende drie maanden kunnen de carrière van ‘Jabba’ dus maken of breken. De Engelsman, winnaar van zeven PDC-rankingtoernooien, is al meer dan een decennia actief op het circuit, maar is inmiddels weggezakt naar de zestigste positie op de wereldranglijst.

De top-64 in januari 2019 is verzekerd van een Tour Card voor het daaropvolgende seizoen. Indien Caven er niet in slaagt om zijn positie in de mondiale top-64 te behouden, dan wacht deelname aan de Q-School.

Caven staat dus een enorme uitdaging te wachten, zo beseft hij in een interview met Live Darts. ”Natuurlijk is het jaar nog niet voorbij, dus we zullen zien hoe ik er daarna voorsta.”

”Als ik moet meedoen aan de Q-School, dan moeten we dat bekijken. Vorig jaar had ik een halve finale nodig op een Players Championship-toernooi om de Players Championship Finals te halen en dat lukte. Dus zeg nooit nooit.”

”Er is nog voldoende tijd om de boel om te draaien. Er zijn gekkere dingen gebeurd. Zolang je maar de juiste instelling hebt, dan kan je alles bereiken.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek