Nederlandse dartsfans die graag naar Engels commentaar luisteren, kunnen hun hart ophalen. De Champions League of Darts is tot en met 2019 op de BBC te zien.

Het toernooi werd vorig jaar geïntroduceerd op de Engelse publieke zender. De BBC besloot om te stoppen met het uitzenden van Lakeside, waarna de BBC en PDC elkaar vonden om een nieuw toernooi te creëren.

De Champions League of Darts wordt gespeeld met acht spelers. Deze spelers worden verdeeld over twee groepen, waarna de poulewedstrijden worden gespeeld. De nummers één en twee van elke groep gaan door naar de halve finale, waarna het toernooi in een knock-outfase wordt uitgespeeld.

Vorig jaar wist Phil Taylor de eerste editie van de Champions League of Darts op zijn naam te schrijven. ‘The Power’ versloeg Michael van Gerwen in de finale met 11-5. Dit jaar wordt het evenement gespeeld op 16 en 17 september.

”De Champions League of Darts was een groot succes vorig jaar en deze deal laat zien hoe blij de BBC was dat ze de beste darters ter wereld op hun zender hadden”, vertelde PDC-voorzitter Barry Hearn over de samenwerking tussen de PDC en de BBC.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek