Dave Chisnall zat zaterdagavond niet in zak en as na zijn verloren finale op de World Grand Prix. Chizzy moest met 5-2 in sets zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen.

De Engelsman speelde zijn tweede finale in Dublin. In 2013 speelde Chisnall tegen Phil Taylor in de finale en werd hij met 6-0 weggeblazen en pakte hij in totaal twee legs. Ditmaal maakte de voormalig Lakeside-finalist een veel betere indruk. Chisnall bood Van Gerwen goed partij, maar kon op de meeste belangrijke momenten niet volgen.

Hierdoor kon Chizzy een uitstekend toernooi, met zeges op Gerwyn Price, Stephen Bunting, Nathan Aspinall en Glen Durrant niet bekronen met de titel. Maar juist door die eerdere overwinningen keek de 39-jarige darter met een goed gevoel terug op het toernooi.

”Ik kijk met een positief gevoel terug op de afgelopen week. Ik ben trots op mezelf. Dit ging beter dan de finale in 2013. De atmosfeer tijdens de finale was fantastisch. Het publiek heeft ons geweldig gesteund”, zei Chisnall na afloop.

”Het wordt lastig wanneer je 4-1 achterkomt tegen Van Gerwen, maar ik weigerde op te geven. De verschillen waren klein. Ik heb een paar cruciale dubbels gemist, maar zo is de sport. Die missers werden afgestraft en dat is mijn eigen fout. Daar moet ik aan werken.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek