Dave Chisnall toonde zich maandagavond nipt te sterk voor Gerwyn Price in de eerste ronde van de World Grand Prix. De finalist van 2013 wist een set achterstand op knappe wijze te boven te komen.

Hoewel Chisnall een gemiddelde van 103 gooide in de eerste set, ging deze dankzij finishes vanaf 76 en 128 naar Price. Set twee daarentegen, ging eenvoudig met 3-0 naar Chizzy.

In de beslissende set slaagde beide spelers er niet in om hun eigen legs te houden. In de vijfde leg van de derde set mocht Price voor de wedstrijd gooien, maar zijn start was beroerd met negen gemiste openingsdubbels. Chisnall was echter snel weg en bereikte de laatste zestien met een 99 finish.

”Hier ben ik heel erg blij mee”, zei de viervoudig major-finalist na afloop tegen de PDC. ”Het was moeilijk voor ons allebei en ik moest er hard voor vechten. Gelukkig lukte het op het einde.”

”Op 2-2 in de laatste set kon het alle kanten op. Gelukkig was ik snel weg en kon ik zijn slechte start afstraffen. Mijn dubbels liepen goed en dat heeft mij de overwinning bezorgd.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek