Dave Chisnall staat in de kwartfinale van de Dutch Darts Masters. In de IJsselhallen te Zwolle versloeg de nummer twaalf van de wereld Steve Beaton. Het werd 6-2.

The bronzed adonis begon niet goed aan de wedstrijd. Hij wist geen enkele keer zijn eigen leg te houden en stond zo, na vijf legs, op een 4-1 achterstand. De breaks vloeiden rijkelijk, want ook Chisnall had moeite om zijn eigen leg te houden. Uiteindelijk won Chisnall dus, ondanks zijn gemiddelde van ‘slechts’ 92.23. Beaton deed dat met 95.45 toch beter.

In de tweede partij van de avond stond de clash tussen Ian White en Mickey Mansell op het programma. Voor de nummer zestig van de wereld was het al een hele prestatie dat hij op zaterdag in actie mocht komen. Hij versloeg vrijdagavond namelijk Kyle Anderson, met 6-4. Ook tegen White hield hij het lang vol, het werd zelfs 5-5. In een zenuwenleg trok The Diamond aan het langste eind.

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Speelschema

Zaterdag 25 mei
Tweede ronde
Avondsessie (vanaf 19:15 uur)

Dave Chisnall (92.23) 6-2 (95.45) Steve Beaton
Ian White v Mickey Mansell
Joe Cullen v Max Hopp
Michael van Gerwen v William O’Connor
Daryl Gurney v Mervyn King
Michael Smith v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Ritchie Edhouse
Mensur Suljovic v Vincent van der Voort

Tags: , , ,

Author: Joris Verwijst