Dave Chisnall heeft donderdagavond twee overwinningen nodig om zijn kansen op de play-offs van de Premier League Darts levend te houden. De Engelsman heeft momenteel zes punten achterstand met nog maar vijf wedstrijden te gaan.

Waar de meeste spelers moeite lijken te hebben met het spelen van twee duels op één avond, bieden de resultaten uit het verleden perspectief voor Chisnall. De darter uit St. Helens won de voorgaande twee keren zijn beide duels wanneer hij tweemaal tijdens één speelronde in actie moest komen.

‘Chizzy’ is op de hoogte van deze statistiek en put vertrouwen uit het verleden. ”Ik kijk uit naar donderdag, want de vorige keren toen ik tweemaal moest spelen, wist ik beide duels te winnen. Ik voel me zelfverzekerd en speel best aardig op dit moment. Vooral mijn scores gaan goed, maar ik moet constanter worden op mijn dubbels. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan en als de resultaten mijn kant op vallen weet je nooit wat er nog kan gebeuren.”

De viervoudig majorfinalist kijkt in het bijzonder uit naar zijn ontmoeting met Phil Taylor, hetgeen het laatste duel tussen ‘The Yellow Perril en ‘The Power’ kan zijn. ”Het zal speciaal zijn, het is misschien de laatste keer dat ik tegen Phil speel. Hij zal gemist worden door veel mensen wanneer die eenmaal gestopt is.”

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek