Dave Chisnall heeft een missie voor de komende maanden. De meervoudig major-finalist wil terugkeren in de top-10 van de wereldranglijst.

De 38-jarige darter uit het Engelse St. Helens is het jaar in ieder geval goed begonnen, want Chisnall wist één van de zes gespeelde Players Championship-toernooien te winnen. Daarmee is de weg omhoog volgens hem ingezet.

”In de afgelopen weken heb ik een goede vorm laten zien. Dat is het resultaat van veel trainingsarbeid die ik heb verricht”, zo vertelt ‘Chizzy’ aan Live Darts. ”Ik ben uit de top-10 van de wereldranglijst gevallen, maar ik ben nog steeds goed genoeg om daar weer in te komen.”

Jacht op een eerste major-titel

Chisnall heeft al vele rankingtitels op zijn palmares staan, maar een major-titel ontbreekt nog. Na het bereiken van de Lakeside finale in 2010, verloor de Engelsman in de finale van de World Grand Prix, Grand Slam of Darts, Players Championship Finals en de Masters. De huidige nummer elf van de wereld weigert zijn finalerecord als extra gewicht met zich mee te dragen.

”Het maakt mij niet uit wat mensen zeggen. Misschien had ik er één moeten winnen, maar dat is niet gelukt. Ik blijf het proberen en geef niet op. Zelfs als je tweede wordt, krijg je leuk uitbetaald”, beredeneerde Chisnall.

De voormalig Lakeside-finalist kreeg op de UK Open een nieuwe kans om een major te winnen, maar bij de laatste zestien struikelde hij over Simon Stevenson. Chisnall was furieus op zichzelf na deze nederlaag.

”Ik was enorm kwaad op mezelf toen ik terugkwam in mijn hotelkamer. Hij gooide goede finishes, maar ik had moeite met de temperatuur. Mijn handen waren verschrikkelijk koud. Dat gold ook voor hem, maar hij wist terug te komen in de wedstrijd (Stevenson stond 5-8 achter, red.) en de klus te klaren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek