Dave Chisnall vindt dat hij op mentaal gebied stappen heeft gezet in de afgelopen maanden. Volgens ‘Chizzy’ heeft hem dat de eindzege opgeleverd tijdens Players Championship 2.

Chisnall begon de dag met zeges op talenten Nathan Aspinall, Luke Humphries en Rowby-John Rodriguez. Daarna werd voormalig wereldkampioen Rob Cross aan de kant gezet, waarna zeges op James Wade en Jonny Clayton volgden.

In de finale tegen Glen Durrant hield de Engelse darter zijn zenuwen in bedwang tijdens een beslissende leg. De overwinning ging met 8-7 naar de meervoudig major-finalist.

”Vorig jaar was ik niet in goede doen, dat kwam door problemen thuis. Maar sinds juli kan ik meer trainen en dat is te zien aan mijn dubbels. De finishes laten mij minder vaak in de steek”, vertelt Chisnall in gesprek met de PDC.

”Ik oefen thuis in mijn eigen schuur. Mijn vrouw Michaela let altijd op of ik daadwerkelijk aan het trainen ben. Deze eindzege laat zien dat hard werken wordt beloond. Dit is een geweldige start van het seizoen. Dit geeft extra vertrouwen en hopelijk volgen er nu meer titels.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek