Christian Kist heeft zich verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De darter uit Vroomshoop staat op de kieslijst van de partij Gemeentebelangen Twenterand.

De voormalig Lakeside-kampioen heeft niet direct politieke ambities, maar had wel interesse in een rol als lijstduwer. “Je probeert aansprekende personen als lijstduwer te krijgen. Hij voelde daarvoor”, vertelt lijsttrekker Mark Paters aan Tubantia.

Kist staat als dertigste op de kieslijst van Gemeentebelangen Twenterand. Normaal gesproken kom je dan niet in aanmerking voor een plek in de gemeenteraad, maar bij voldoende voorkeurstemmen is dit wel mogelijk. Of dit de wens is van Kist, is nog onduidelijk. Wanneer ‘The Lipstick’ daadwerkelijk genoeg voorkeurstemmen krijgt, wordt er gekeken of het te combineren is met zijn dartscarrière.

De Tukker speelt zijn eerstvolgende dartstoernooi op het WK Darts. Kist heeft het niet getroffen bij de loting, want in de eerste ronde is regerend wereldkampioen Michael van Gerwen de tegenstander. De twee Nederlanders spelen op de openingsdag (14 december, red.) van het PDC World Darts Championship tegen elkaar.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek