Jonny Clayton gaat donderdagavond zijn debuut maken als gastspeler in de Premier League Darts. In de Welshe hoofdstad Cardiff wacht een ontmoeting met Michael Smith.

The Ferret is dit jaar één van de negen Challengers in de Premier League en Clayton is erg blij met de kans om zich voor eigen publiek te kunnen laten zien.

”Dit is briljant, uiteraard wil ik deel uitmaken van de Premier League. Ik wist alleen niet of ik de kans zou krijgen. Ik ben hier heel erg blij mee”, zegt de Welshman in gesprek met Live Darts.

”Als darter uit Wales dacht ik een goede kans te maken op een uitnodiging. Maar ze hadden bijvoorbeeld ook Jamie Lewis kunnen kiezen. We maakten er allebei kans op.”

Constanter worden

Naast Clayton zal ook landgenoot Gerwyn Price het podium betreden in Cardiff. The Ferret wil graag in de voetsporen treden van zijn landgenoot en constanter worden op de grote toernooien.

”Er staat mij een grote uitdaging te wachten. Als ik mijn topvorm haal, kan ik met de beste mee. Maar tegelijkertijd heb ik ook een aantal slechte wedstrijden gespeeld. Ik moest constant worden en kwartfinales en halve finales halen”, zo vertelt hij over zijn ambities.

Tags:

Author: Pieter Verbeek