Jonny Clayton heeft de komende maanden veel om naar uit te kijken, aangezien ‘The Ferret’ de nodige televisietoernooien gaat spelen. Hij hoopt het daar beter te doen dan tijdens de World Matchplay.

De Welshman verloor in de eerste ronde van de World Matchplay van Keegan Brown. Laatstgenoemde wierp vier finishes van boven de honderd en zegevierde met 10-8 om ten koste van Clayton de tweede ronde te bereiken.

”Ik kwam 7-5 voor en heb het toen volledig verknald”, blikt Clayton terug in gesprek met Live Darts. ”Dat resultaat heeft mijn humeur voor een tijd verpest. ik bleef maar dubbels missen. Ik weet dat ik goed kan scoren en mijn dubbels kan raken. Maar die twee dingen moet je combineren, en dat lukte niet.”

Snel stijgen op wereldranglijst

Clayton staat momenteel veertiende op de wereldranglijst. En dat terwijl zijn resultaten op het WK Darts nooit goed zijn. Een goed resultaat op het aankomende wereldkampioenschap zal hem dus verder omhoog helpen.

”Dat toernooi telt natuurlijk zwaar mee. Als je daar goed presteert, vlieg je omhoog op de wereldranglijst”, weet de Welshe darter. ”Maar er worden nog veel toernooien gespeeld voordat we naar Ally Pally gaan. Mijn doel is om daar de kwartfinales te halen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek