Jonny Clayton zette van alle deelnemers aan het European Championship het hoogste gemiddelde neer in de eerste ronde. De Welshman noteerde een gemiddelde van bijna 103 met zijn overwinning op Dimitri van den Bergh.

De Belg begon met een 139- en een 180-score nog wel sterk aan de partij, maar miste vervolgens vier pijlen voor de break in de eerste leg. Clayton liep daarna uit naar 3-0, waarna Van den Bergh met een 74 finish zijn eerste leg pakte. Met drie knappe legs (13, 14 en 14 legs) won Clayton daarna nogmaals drie legs op rij, waarmee hij de zege greep.

”Mijn pijlen vielen goed in het bord. Ik wist de triples vroeg te vinden en daardoor zat ik er meteen goed in”, vertelde Clayton na zijn zege op de Belgische publiekslieveling.

”Ik hoop dat ik deze vorm weet te behouden, aan mijn intentie en motivatie zal het in ieder geval niet liggen. Ik heb veel zelfvertrouwen door mijn zege op een Players Championship eerder deze maand.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek