De honger van Jonny Clayton is nog lang niet gestild na zijn eindzege op de Austrian Darts Open. ‘The Ferret’ won afgelopen weekend zijn tweede rankingtoernooi bij de PDC.

Clayton hoopt het succes in Oostenrijk te gebruiken als springplank naar nog meer titels. ”Ik zou dolgraag nog meer succes boeken. Het was een geweldig weekend voor mij. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn eerste Euro Tour-titel heb gepakt, daar wil ik er nu meer van.”

”Ik heb mezelf ten doel gesteld om de top-16 te bereiken. Daar ben ik nu een stap dichterbij, wie weet hoe ver ik kan komen”, vertelt de Welshman in gesprek met de PDC.

Als gevolg van zijn eindzege is Clayton meteen geplaatst voor de meeste televisietoernooien. De huidige nummer 24 van de wereldranglijst gaat in ieder geval zijn debuut maken op de World Matchplay en de World Grand Prix.

Eerder had hij zich ook al gekwalificeerd voor de Grand Slam of Darts door de eindstrijd van de Players Championship Finals te halen. Clayton kijkt met name uit naar zijn debuut op de World Matchplay.

”Ik heb nog nooit in Blackpool gespeeld, daar kijk ik enorm naar uit. Alle spelers zeggen dat het fantastisch is om in de Winter Gardens te spelen. Dat toernooi staat dus bovenaan mijn lijstje.”

”Dit is mijn vierde jaar bij de PDC, het is een enorm leerproces geweest. Ik leer enorm veel van de spelers en ik voel vertrouwen dat ik een goede indruk ga maken op de televisietoernooien.”

Kelly Deckers

Foto: Kelly Deckers

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek