Jonny Clayton ging er verrassend met de eindzege vandoor op de Austrian Darts Open. Na zeges op Max Hopp, James Wade, Ian White, Mensur Suljovic en Gerwyn Price pakte de Welshman zijn eerste Euro Tour-toernooi.

‘The Ferret’ is aan een flinke opmars bezig de laatste maanden. In oktober won Clayton zijn eerste rankingtoernooi bij de PDC. Een maand later haalde de 43-jarige Welshman de eindstrijd van de Players Championship Finals. Na zijn nieuwe succes staat Clayton op de 24ste plaats van de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

”Dit is mijn eerste titel op het Europese circuit, ik ben ontzettend trots. Dit is een fantastisch weekend voor mij geweest”, sprak de gelukkige winnaar tijdens de prijzenceremonie.

”Het publiek was grandioos. Ze waren tegen mij toen ik tegen Mensur moest, maar daar wist ik doorheen te komen. Daarnaast is dit een goede ontwikkeling voor het darten in Wales. We hebben een aantal sterke spelers en doen niet enkel als opvulling mee.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek