Jonny Clayton kan niet wachten om aankomend weekend zijn debuut te maken op de World Matchplay. De Welshman wist zich te plaatsen voor het zomertoernooi in Blackpool door eerder dit jaar de Austrian Darts Open op zijn naam te schrijven.

Door deze eindzege is Clayton verzekerd van deelname aan nagenoeg alle televisietoernooien dit seizoen. De World Matchplay is het eerste toernooi in die reeks en ‘The Ferret’ is vastbesloten om meteen een goede indruk achter te laten.

”Ik kan niet wachten om het podium in de Winter Gardens te betreden. Mijn zelfvertrouwen is hoog en nu wil ik iedereen laten zien hoe goed ik kan darten. Ik heb hier lang naar uitgekeken.”

”Dit zijn toernooien die je wilt spelen als darter. Langzaam maar zeker laat ik mij steeds meer gelden op de televisietoernooien. Iedereen zegt dat er altijd een fantastische atmosfeer heerst in Blackpool, nu heb ik de kans om dat zelf te ervaren, daar kijk ik erg naar uit.”

Clayton werd in de eerste ronde van de World Matchplay gekoppeld aan Michael Smith. Een zware test, beseft de Welshman. Al is dat in de eerste plaats alleen al omdat ‘Bullyboy’ alle vier voorgaande ontmoetingen winnend af wist te sluiten.

”Ik heb heel veel respect voor Michael, zowel als persoon en als darter. Het wordt een echte uitdaging om hem te verslaan, maar wel ééntje waar ik naar uitkijk.”

”Mijn voorbereiding op de World Matchplay verloopt goed. Ik maak flink wat uren op het trainingsbord en hopelijk gaat dat zich uitbetalen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek