Jonny Clayton denkt dat de top-16 geplaatste spelers het moeilijk gaan krijgen om de eerste ronde door te komen op de World Matchplay. Het deelnemersveld zit volgens hem vol met gevaarlijke spelers.

De Welshman is zelf de nummer veertien van de plaatsingslijst in Blackpool en Clayton werd dus bij de loting gekoppeld aan één van de zestien spelers die zich via de Pro Tour hadden gekwalificeerd voor de World Matchplay.

Deze groep is sterker dan ooit, met onder meer drie (oud-)wereldkampioenen, nieuwe talenten en een aantal ervaren namen. Volgens Clayton zijn zij allemaal in staat om voor een verrassing te zorgen in de eerste ronde. Zelf krijgt ‘The Ferret’ te maken met voormalig jeugdwereldkampioen Keegan Brown.

”Natuurlijk waren er een paar spelers die ik graag had ontlopen”, zo erkent Clayton in gesprek met Metro. ”Glen Durrant of Jamie Hughes bijvoorbeeld. Maar er zijn tegenwoordig geen makkelijke lotingen meer. Keegan is goed in vorm en het wordt lastig om van hem te winnen.”

”Ze zijn allemaal gevaarlijk. Dit is één van de beste toernooien op de kalender, iedereen kan het goed doen [in Blackpool]. Glen Durrant is briljant, Jamie Hughes is een klasse-darter, Krzysztof Ratajski bewijst zich keer op keer. Er gaan een paar spelers verrast worden in de eerste ronde, dat is zeker.”

Competitie wordt sterker

Vooral het alsmaar stijgende niveau op het dartscircuit zorgt volgens Clayton voor een open speelveld. ”Vroeger had je spelers die er bovenuit staken, maar nu kan iedereen wat leuks laten zien.”

”Spelers als Gary Anderson en Michael van Gerwen zijn weliswaar constanter, maar iedereen in de top-64 kan gemiddeldes van honderd of meer gooien. De competitie wordt steeds sterker.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek