Jonny Clayton maakt donderdag zijn debuut in de Premier League. De Welshman, één van de negen ‘Challengers’, mag het in eigen land opnemen tegen Michael Smith.

Clayton kijkt al wekenlang reikhalzend uit naar zijn debuut in Cardiff. “Het is een enorme eer voor mij om aanwezig te mogen zijn op de belangrijkste avond van het jaar voor het Welshe darts. Het nieuws dat ik mocht aantreden gaf me de voorbije weken een extra boost op training.”

Sinds het systeem van ‘Challengers’ vorig jaar geïntroduceerd werd slaagde er nog niemand in om een wedstrijd in de Premier League te winnen. “Ik hoop dat ik de eerste kan zijn”, aldus Clayton. “Ik heb eerder al op tv-toernooien bewezen tot wat ik in staat ben en mits ik mijn beste niveau haal zit een stunt er zeker in.”

‘The Ferret’, die ondertussen al een tijdje in de top-16 van de wereldranglijst staat, ziet ook nog ruimte voor progressie. Mijn probleem is mijn standvastigheid. Ik voel echter op training dat ik nog steeds vorderingen maak en dat stemt me heel positief richting de toekomst.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen