Jonny Clayton maakte donderdagavond samen met Nathan Aspinall de line-up voor de finaleavond van de PDC Home Tour compleet.

De Welshman eindigde als nummer één in zijn groep met halvefinalisten. Aspinall werd tweede, ondanks dat The Asp de poule begon met een overwinning op Clayton. Laatstgenoemde pakte de winst tegen Rob Cross en Joe Cullen, terwijl Aspinall verloor van Cross maar wel de zege pakte tegen Cullen.

Clayton was na afloop trots op zijn behaalde finaleplek. ”Ik ben hier erg blij mee”, zei The Ferret in gesprek met commentator Dan Dawson. ”We gaan zien wat er op de finaleavond gaat gebeuren. Het wordt een lastige avond met geweldige kanshebbers en het wordt een lastig karwei voor mij. Hopelijk kan ik opnieuw de groep winnen.”

Ook Aspinall was tevreden, ondanks een tweede plek in de poule. ”Dit betekent veel. Ik wilde erg graag de finaleavond halen en daar ben ik erg blij mee. Ik wilde in de halve finale graag goed spelen en dat heb ik gelukkig ook laten zien.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek