Jonny Clayton was vrijdagavond in de openingswedstrijd van de World Series of Darts Finals in Amsterdam met 6-4 te sterk voor Wayne Jones.

Clayton maakte tegen Wayne Jones een 3-1 achterstand ongedaan. Jones nam een voorsprong, nadat hij onder meer een 14-darter en een 81 finish wist te gooien. Zijn tegenstander uit Wales nam daarna het initiatief over met een 15-darter en finishes vanaf 75 en 76. The Ferret besloot de partij in de tiende leg met een 82 check-out.

”Het was enorm lastig. In het begin kon ik de zenuwen maar niet van mij afschudden. Dus ik ben gewoon erg blij dat de zege binnen is”, sprak de Welshman opgelucht na afloop.

Over het verdere verloop van de wedstrijd en zijn huidige vorm was hij wel tevreden. Die vorm hoopt hij zaterdagavond te laten zien tegen zijn komende tegenstander James Wade. ”Met het niveau is niks mis. Vorige week verloor ik van James en ik zal goed moeten spelen om van hem te winnen. Ik geloof dat ik het kan.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek