Jonny Clayton heeft woensdag zijn eerste PDC-titel gewonnen. De Welshman was de sterkste tijdens Players Championship 22. Clayton versloeg James Wilson in de finale met 6-1.

‘The Ferret’ profiteerde optimaal van een knotsgekke dag, waarbij de ene naar de andere topper er vroegtijdig uit vloog. Simon Whitlock, Joe Cullen, Gerwyn Price, Kim Huybrechts en James Wade verloren al bij de laatste 128. Een ronde later moesten ook Daryl Gurney, Peter Wright, Dave Chisnall en Robert Thornton het toernooi verlaten.

Doordat Adrian Lewis, Ian White, Darren Webster en Michael Smith in de vierde ronde uitgeschakeld werden, stond er in de kwartfinale nog maar één speler die in het verleden een PDC-titel gewonnen had. Jamie Caven wist echter ook niet de finale te halen, ‘Jabba’ verloor in de halve finale van verliezend finalist Wilson.

Beste Nederlander was Jeffrey de Zwaan met een finaleplaats. ‘The Black Cobra’ knikkerde Stephen Bunting en Michael Smith uit het toernooi. Ron Meulenkamp behaalde dankzij zeges op onder meer Justin Pipe en Alan Norris een kwartfinaleplaats. Beide spelers wisten zodoende op het nippertje kwalificatie voor de Players Championship Finals af te dwingen.

Players Championship 22
Woensdag 11 oktober, Barnsley Metrodome
Laatste 16

James Wilson 6-2 Andy Jenkins
Ron Meulenkamp 6-3 Diogo Portela
John Henderson 6-4 Chris Dobey
Jamie Caven 6-3 Adrian Lewis
Jeffrey de Zwaan 6-5 Michael Smith
Richard North 6-2 Ian White
Antonio Alcinas 6-4 Jan Dekker
Jonny Clayton 6-5 Darren Webster

Kwartfinale
James Wilson 6-5 Ron Meulenkamp
Jamie Caven 6-5 John Henderson
Jeffrey de Zwaan 6-1 Richard North
Jonny Clayton 6-5 Antonio Alcinas

Halve finale
James Wilson 6-3 Jamie Caven
Jonny Clayton 6-4 Jeffrey de Zwaan

Finale
Jonny Clayton 6-1 James Wilson

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek