Gabriel Clemens en Steffen Siepmann zijn met nog één speelronde te gaan in de eerste groep van de German Super League bijna zeker van de play-offs.

De twee Duitsers hebben inmiddels een ruime voorsprong op hun landgenoten. Siepmann was zaterdag de beste speler van de dag in de German Super League met zeges op Clemens, Jens Kniest, Christian Bunse en Kai Gotthardt.

Clemens won wel zijn duels tegen Gotthardt en Kevin Münch, waardoor hij de ranglijst aanvoert met achttien punten. Siepmann heeft er twee minder, maar vier meer dan nummer drie Michael Unterbuchner. Zondag worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld, waarna de top vier van deze groep zich plaatst voor de play-offs.

Zestien deelnemers zijn over twee groepen verdeeld. Verdeeld over vier speeldagen, speelt een speler uit een bepaalde groep tweemaal tegen de andere spelers uit zijn groep. Dat betekent dus dat iedereen veertien poulewedstrijden afwerkt. De top vier van elke poule gaat door naar de kwartfinales. Deze worden net als de halve finales en de finale op zondag 14 juni gespeeld. De winnaar van dit evenement krijgt een uitnodiging voor het WK Darts.

In de andere groep zitten Maik Langendorf, Rene Eidams, Karsten Koch, Nico Kurz, Thomas Köhnlein, Dragutin Horvat, Daniel Klose en Manfred Bilderl.

Uitslagen
Derde speeldag

Sascha Stein 1-6 Kevin Münch
Christian Bunse 6-1 Jens Kniest
Gabriel Clemens 4-6 Steffen Siepmann
Michael Unterbuchner 6-4 Kai Gotthardt
Sascha Stein 4-6 Christian Bunse
Steffen Siepmann 6-1 Jens Kniest
Kevin Münch 3-6 Michael Unterbuchner
Kai Gotthardt 4-6 Gabriel Clemens
Christian Bunse 4-6 Steffen Siepmann
Michael Unterbuchner 6-1 Sascha Stein
Jens Kniest 3-6 Kai Gotthardt
Gabriel Clemens 6-5 Kevin Münch
Michael Unterbuchner 3-6 Christian Bunse
Kai Gotthardt 4-6 Steffen Siepmann

 

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek