Het duurde slechts minder dan een maand alvorens Corey Cadby zijn eerste Pro Tour-titel binnen heeft. Het Australische talent won de vijfde UK Open Qualifier na een 6-4 zege op Rob Cross in de finale.

De Engelsman kwam nochtans 4-1 voor tegen Cadby, maar vanaf dat moment kon hij een versnelling van ‘The King’ niet bijbenen. Met een 11-darter en een schitterende 161 finish kwam de Australiër terug tot 4-4. Via dubbel 10 en een 134 finish haalde Cadby vervolgens zijn allereerste PDC-titel binnen.

De voormalig jeugdwereldkampioen begon de dag met een zege op drievoudig wereldkampioen John Part. Daarnaast werden onder meer Simon Whitlock, Michael Smith en Kim Huybrechts verslagen op weg naar de finale.

”Vorige week liet ik niet echt zien wat ik in huis heb. Dit keer heb ik wel goed gespeeld”, sprak Cadby na het toernooi tevreden. ”Ik was bevrijd na de 6-5 zege op Benito (na 1-5 achterstand, red.). Ik weet wat ik kan en moet dat gewoon op het bord laten zien.”

”Iedereen wil wereldkampioen worden en presteren wat Rob vorig jaar heeft gedaan. Hij heeft aangetoond dat iedereen met een Tour Card een kans heeft. Ik wil hetzelfde doen, maar ik zal met mijn pijlen moeten spreken.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek