Barry Hearn sluit niet uit dat de contenders volgend seizoen weer terugkeren in de Premier League Darts, dat zei de PDC-voorzitter donderdagavond na de play-offs in Londen.

Doordat Gary Anderson zich noodgedwongen moest afmelden voor de Premier League Darts, zette de PDC een nieuw format op. Negen verschillende spelers zouden tijdens de eerste negen weken ieder eenmaal in actie komen.

Zij kregen op deze manier de kans om ervaring op te doen voor de toekomst of om voor eigen publiek te spelen. Zo speelde John Henderson in het Schotse Aberdeen tegen Michael van Gerwen, die hij op een gelijkspel wist te houden.

Ook Dimitri van den Bergh, Luke Humphries en Chris Dobey wisten de vaste Premier League-deelnemers in bedwang te houden. Van den Bergh speelde gelijk tegen James Wade, terwijl Humphries en Dobey voor een puntendeling zorgden tegen respectievelijk Gerwyn Price en Mensur Suljovic.

Ook Jeffrey de Zwaan kreeg een uitnodiging. ‘The Black Cobra’ verloor in een kolkend Ahoy Rotterdam van Rob Cross. Nathan Aspinall ging onderuit tegen Michael Smith, terwijl Glen Durrant een 7-3 nederlaag aan zijn broek kreeg tegen Daryl Gurney. Peter Wright toonde zich te sterk voor Steve Lennon.

Grenzen blijven verleggen

Bij de volgende vergadering met de bestuursleden van de PDC wordt het concept besproken. Er wordt dan gekeken of het format behouden blijft, of zelfs wordt uitgebreid.

”Volgens mij heeft het concept gewerkt dit jaar. Sommige wedstrijden zorgden voor een magische atmosfeer en de invallers hebben goed gespeeld”, zegt Hearn.

”We proberen karakters voor de toekomst te kweken. Ze moeten op een goede manier kennis maken met het publiek en ervaring opdoen op het grote podium.”

”Tijdens de volgende vergadering staat dit onderwerp op de agenda. We moeten constant evolueren en proberen grenzen te blijven verleggen. Daarbij moeten we creatief zijn en risico’s durven te nemen.”

Lawrence Lustig/PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn. Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek