De coronacrisis had niet op een slechter moment kunnen komen voor Jonny Clayton. The Ferret was bezig aan een sterke start van het seizoen.

De Welshman verraste Michael van Gerwen tijdens de openingsronde van de Masters en wierp tijdens de UK Open een negendarter. Door de huidige onderbreking kan Clayton zijn goede vorm echter niet verder verzilveren en daar baalt hij van.

”Ik was het jaar goed begonnen”, beaamt de voormalig major-finalist in gesprek met Darts World. Ik voelde dat ik de juiste weg had gevonden om een goed jaar te draaien. Mijn zelfvertrouwen was stijgende. Helaas heeft het coronavirus dat nu een halt toegeroepen.”

”Uiteraard sport blijft sport, niets is zeker. Maar ik weet zeker dat ik met wat geluk en meer consistentie van iedereen kan winnen. Als alles op z’n plek valt, kan ik goede resultaten behalen.”

Te beginnen met de PDC Home Tour, waar Clayton dinsdagavond tijdens de play-offs van de laatste 32 in actie komt. De huidige nummer vijftien van de wereld neemt het op tegen Max Hopp, Carl Wilkinson en Scott Waites.

De Welshe darter gaat er zonder verwachtingen in. ”Ik speel gewoon in mijn logeerkamer, daar hangt het dartbord. Eerlijk gezegd ben ik niet echt een trainingsbeest, heb geen vaste routines om te trainen. Ik heb ook geen idee hoe ik dit toernooi moet benaderen.”

”Uiteraard voelde het goed om mijn eerste groep te winnen, maar het voelt toch gek om dat vanuit een logeerkamer te doen. Darts blijft toch een gek spelletje. In goede vorm kan je van iedereen winnen, terwijl je ook je slechtste vorm ooit kunt laten zien. Alles hangt er vanaf of je op de juiste avond op gang weet te komen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek