Rob Cross is bezig aan een ‘geheim plan’ om zijn uithoudingsvermogen te verbeteren voor de grote toernooien. Dat zegt ‘Voltage’ in een interview met Live Darts.

De oud-wereldkampioen stond dit jaar al in vier televisiefinales, maar won er slechts één. Cross pakte in juli de eindzege tijdens de World Matchplay, terwijl deelnames aan de UK Open, Premier League Darts en Brisbane Darts Masters een tweede plek opleverde.

”Veel spelers zouden blij zijn met vier finales”, beaamt de Engelsman. ”Natuurlijk is het een goed jaar voor mij, maar het kan veel beter. Volgens mij kan ik nog twee of drie tandjes beter. Tijdens de World Matchplay heb ik redelijk gespeeld, maar ik was ver verwijderd van mijn topvorm.”

”Tegenwoordig draait de sport om veel meer dan enkel wedstrijden winnen. Dat klinkt misschien gek, maar de voorbereiding is ook belangrijk. Het vele reizen klinkt leuk, maar dat is het niet. Het is zeer vermoeiend en spelers moeten daarmee om leren gaan.”

”Ik ben bezig met een geheim plan om mijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Sommige spelers doen dit werk al meer dan tien jaar, ik ben pas bezig aan mijn derde seizoen. Het thuisfront missen heeft veel impact op mij. Overdag mis ik ze en dan geniet ik nauwelijks van mijn werk. Maar ik doe dit voor hun toekomst, zo kijk ik er naar.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek